DISTRIBUIȚI
Marietta Daily Journal

Opt persoane au fost rănite marţi într-un atac cu o dronă asupra aeroportului din Abha, în sudul Arabiei Saudite, potrivit coaliţiei militare conduse de Riad ce intervine în Yemen împotriva rebelilor houthi, informează AFP, potrivit agerpres.  

„Opt persoane au fost rănite şi un avion civil a fost avariat, potrivit primelor informaţii”, a anunţat coaliţia militară citată de televiziunea de stat Al-Ekhbariya. „O a doua dronă-capcană ce a vizat aeroportul internaţional din Abha a fost interceptată şi doborâtă”, a adăugat ea.


Citește și : Armata USA a părăsit Afganistanul după un război de 20 de ani

Un prim atac cu dronă împotriva aeroportului a avut loc dimineaţa, fără a se solda cu răniţi sau pagube materiale, potrivit coaliţiei.

Zborurile au fost temporar suspendate după acest prim atac, potrivit El-Ekhbariya.

Coaliţia îi consideră responsabili de aceste atacuri pe rebelii houthi şi denunţă o „crimă de război”. Deocamdată, rebelii nu au revendicat atacurile împotriva aeroportului.

Războiul din Yemen a început în 2014, când rebelii houthi au invadat Sana’a şi au alungat guvernul condus de Abd-Rabbu Mansour Hadi. O coaliţie condusă de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite a intervenit din martie 2015 pentru a-l readuce pe Hadi la putere, însă conflictul care a urmat a ucis zeci de mii de persoane şi a cauzat cea mai gravă criză umanitară din lume.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA