DISTRIBUIȚI

sursa foto:  youtube

Un individ, înarmat cu un cuţit, a fost împuşcat de poliţie după ce a înjunghiat opt persoane în plină stradă la Surgut, oraş în Siberia, au anunţat anchetatori ruşi, citaţi de DPA şi AFP. Autorul a fost identificat, a anunţat ulterior poliţia regională. 

sursa foto: vkontakte

Bărbatul a „atacat trecători, rănind cu cuţitul opt persoane”, pe una din „străzile centrale” ale acestui oraş cu 330.000 de locuitori, în jurul orei locale 11:20 (06:20 GMT), a precizat Comitetul de anchetă rus, organismul responsabil pentru principalele cercetări penale.

sursa foto: vkontakte

Poliţia l-a „neutralizat” pe atacator, adaugă comitetul într-un comunicat.

Doi dintre răniţi sunt în stare gravă, a declarat guvernul districtului autonom regiunii Hantî-Mansiisk (Siberia de Vest) într-un comunicat.

Autorul atacului din Surgut a fost repede identificat de poliţie. Potrivit agenţiei de presă TASS, atacatorul este un locuitor din Surgut.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-un comunicat atacul comis sâmbătă în Surgut, Siberia, unde un bărbat a înjunghiat mai multe persoane în plină stradă, înainte de a fi lichidat, informează AFP şi DPA.

sursa foto: vkontakte

Organizaţia ultraradicală, care a revendicat şi atentatele din Spania, soldate cu 14 morţi şi peste 120 de răniţi, subliniază că „atacatorul din oraşul Surgut este un soldat al SI”, potrivit unui comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq.

Acest atac intervine la o zi după un atac similar în Finlanda, unde un individ a înjunghiat mortal două persoane şi a rănit alte opt în oraşul Turku (sud-vest).

Spania a fost joi şi vineri ţinta a două atentate separate, la Barcelona şi Cambrils, în Catalonia (nord-est), soldate cu cel puţin 14 morţi şi 120 de răniţi.