DISTRIBUIȚI
Openews24

Doi israelieni au fost răniţi vineri în centrul vechi al oraşului Ierusalim, într-un atac cu cuţitul, autorul fiind ”neutralizat”, a anunţat poliţia israeliană, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Unul dintre israelieni este în stare critică, iar celălalt a suferit răni grave, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld. Acesta nu a oferit detalii despre autorul atacului, care este în curs de identificare. Nu se ştie dacă agresorul a fost rănit sau ucis de forţele de ordine israeliene.


Citeşte şi: Kim Jong Un s-a întors ‘foc şi pară’ de la Hanoi şi i-a pedepsit aspru pe cei vinovaţi de eşecul summitului cu americanii

Centrul vechi al Ierusalimului, situat în Ierusalimul de Est, a fost în ultimii ani scena a numeroase atacuri cu armă albă comise de palestinieni contra israelienilor, de multe ori ţintele fiind poliţişti sau militari.

Atacul a avut loc în contextul în care zeci de mii de palestinieni sunt aşteptaţi în zona veche a Ierusalimului – unde se află şi moscheea Al-Aqsa – pentru ultima slujbă de vineri din Ramadan, lună de post şi rugăciune pentru musulmani.

Citește și : Tensiunile dintre Belgrad şi Pristina se ampifică : Premierul Serbiei, persona non-grata în Kosovo

În plus, peste două zile va avea loc un mare marş al israelienilor cu ocazia celebrării Zilei Ierusalimului, care marchează pentru aceştia ”reunificarea” oraşului după cucerirea părţii de est a Ierusalimului în timpul războiului de şase zile (5-10 iunie 1967), care a fost anexată de Israel pe 27 iunie 1967.