DISTRIBUIȚI

O bombă a explodat într-o școală din Afganistan și a ucis mai multe persoane, inclusiv elevi ai unității de învățământ, relatează mediafax.

Cel puțin 10 persoane au fost ucise în urma exploziei unei bombe care a lovit o școală religioasă din nordul Afganistanului, a anunțat regimul taliban aflat la putere.


Citeşte şi: UE alocă fonduri pe baza unor date pe care Eurostat nu le poate verifica – Black News

Deflagrația a avut loc în Aybak, în provincia Samangan, și a provocat mai mulți răniți, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Însă bilanțul victimelor rămâne incert, iar oficiali ai spitalului au declarat pentru agenția de presă AFP că 16 persoane au murit în explozie. Niciun grup nu a revendicat atacul.

Explozia s-a produs în momentul în care oamenii ieșeau de la rugăciune, iar un medic de la spitalul local a declarat că majoritatea victimelor sunt elevi ai școlii.

„Toți sunt copii și oameni obișnuiți”, a declarat un medic.

Citește și: Moţiune de cenzură contra fostului prim-ministru australian după numiri secrete în timpul pandemiei – Black News

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Abdul Nafee Takkur, a declarat că forțele de securitate ale talibanilor investighează atacul și a promis că „îi va identifica pe făptași și îi va pedepsi pentru acțiunile lor”.

Afganistanul a fost zguduit de zeci de explozii de când talibanii au preluat puterea anul trecut, majoritatea revendicate de ramura locală a grupării Stat Islamic.