DISTRIBUIȚI

Electronic Arts (EA) a recunoscut joi că hackerii au furat codul sursă al unor titluri din catalogul său, dezvoltatorul american de jocuri video dând însă asigurări că atacul cibernetic nu va avea consecinţe asupra jucătorilor, informează vineri AFP, relatează agerpres.

Compania EA, aflată la originea seriilor ”Battlefield”, ”Medal of Honor” şi ”The Sims”, a confirmat că a fost victima piratajului informatic în urma publicării unui articol de către Vice Media în care se afirma că au fost furate mai multe coduri sursă, printre care cel al celebrului joc FIFA 21 şi al motorului Frostbite, utilizat la mai multe titluri EA.


Citește și: SEISM puternic în sud-vestul Chinei

Un cod sursă este text scris într-un limbaj de programare care conţine instrucţiuni pentru executarea unui program informatic.

„Investigăm un incident recent privind o intruziune în reţelele noastre de unde a fost furată o cantitate limitată de cod sursă şi de instrumente asociate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al EA.

”Nu au fost furate date despre jucători şi nu avem niciun motiv să credem că există vreun risc în ceea ce priveşte protecţia vieţii private a jucătorilor”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

”Ca urmare a acestui incident, am realizat deja îmbunătăţiri la nivelul securităţii şi nu ne aşteptăm la un impact asupra jocurilor noastre sau a afacerii noastre”, a adăugat purtătorul de cuvânt al EA.

EA a dat asigurări că ”în această anchetă penală în curs colaborează activ cu forţele de ordine şi cu alţi experţi”.

Potrivit Vice, hackerii s-au lăudat cu atacul lor pe forumurile de internet clandestine. ”Acum aveţi capacitatea maximă de a exploata toate serviciile EA”, ar fi scris ei într-un mesaj publicat pe una dintre aceste platforme.

Infractorii cibernetici au pus la vânzare datele furate pe diferite forumuri din spaţiul ”dark web”, versiunea ascunsă a internetului, a relatat Vice.

Citește și: Iranul va primi din Rusia un satelit cu tehnologie avansată

Acest atac vine după un val de atacuri informatice care a avut loc în ultimele luni în Statele Unite şi care a vizat, printre altele, grupuri industriale, spitale, instituţii guvernamentale şi ONG-uri.

De asemenea, atacul are loc cu câteva zile înaintea celebrului salon internaţional dedicat jocurilor video, Electronic Entertainment Expo (E3), la care urmează să participe şi EA. Evenimentul, care se va desfăşura exclusiv online anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, debutează sâmbătă.