DISTRIBUIȚI
aawsat.com

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte zece au fost rănite marţi, într-un atac comis împotriva Ministerului Afacerilor Externe de la Tripoli şi calificat drept „terorist” de autorităţile libiene, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii al acestei ţări, informează AFP şi dpa, scrie agerpres.

Potrivit unei surse din domeniul securităţii, un diplomat, directorul unui departament din cadrul Ministerului de Externe libian, se numără printre cele trei victime decedate.


Citește și : Bilanțul atacului lansat împotriva unui complex de clădiri guvernamentale din Kabul a ajuns la 43 de morți

Potrivit unei surse de informaţii citate de dpa, doi terorişti kamikaze au atacat marţi sediul Ministerului de Externe libian, iar unul dintre atacatori s-a aruncat în aer. Nu este clar dacă al doilea atacator s-a aruncat de asemenea în aer sau a fost lichidat de forţele de securitate.

Libia este cufundată în haos după prăbuşirea regimului lui Muammar al-Gaddafi, în 2011. Ţara este divizată între mai multe entităţi rivale, cu prezenţa la Tripoli a unui Guvern de Uniune Naţională (GNA), susţinut de comunitatea internaţională, iar în est, a unui guvern paralel susţinut de Armata Naţională Libiană (ANL), autoproclamată de mareşalul Khalifa Haftar.

Haosul politic şi în domeniul securităţii a favorizat emergenţa în această ţară a grupărilor jihadiste, care au comis numeroase atacuri în ultimii ani.

Citește și : Costa Rica: Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din arest preventiv