DISTRIBUIȚI

Un post militar turc situat în Kurdistanul irakian a fost atacat marţi, pentru prima dată, şi ”mai mulţi soldaţi au fost ucişi”, a afirmat un responsabil al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), precizând că operaţiunea nu a fost revendicată de organizaţia sa, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Avem informaţii despre atacul survenit la ora locală 8,30 (5,30 GMT), comis de către ‘necunoscuţi’ împotriva unui post militar turc din Guerbya, în apropiere de Zakho”, oraş de la frontiera dintre Irak şi Turcia, a afirmat Haval Dmahat, responsabil pe probleme media al PKK. El a subliniat că ”nu are nicio idee privind identitatea atacatorilor”.


Citeşte şi: Operaţiune antitero în Sinai. 10 morţi şi 400 de arestaţi

”Potrivit informaţiilor obţinute din regiune, atacul a dus la distrugerea unui tanc, în timp ce un anumit număr de soldaţi turci au fost ucişi”, a continuat el.

AFP notează că niciun comentariu nu a fost disponibil deocamdată din partea Ankarei pe tema atacului, primul de acest fel pe teritoriul Kurdistanului irakian.

Conform unui martor intervievat de AFP, atacul, care a început la ora 8,00, a durat două ore. ”Confruntările au fost violente şi se crede că există morţi. Turcii au bombardat regiunea”, a mai spus el, menţionând că este vorba de o bază militară mare instalată în 1995, dar înconjurată de PKK.

Turcia are 18 posturi militare în Kurdistanul irakian începând din anii 1990 şi parlamentul regiunii autonome i-a cerut de mai multe ori Ankarei să-şi retragă trupele, dar în zadar.