DISTRIBUIȚI
Reuters

Un incident armat produs duminică noapte în cartierul grecesc din Toronto s-a soldat cu doi morţi, dintre care agresorul care a deschis focul asupra altor persoane, şi 13 răniţi, a anunţat Mark Saunders, şeful poliţiei capitalei economice canadiene, citat luni de France Presse, potrivit agerpres.

Victima care şi-a pierdut viaţa era o fată, a indicat el într-o conferinţă de presă, adăugând că ea era în „stare critică”. Agresorul a fost ucis după un schimb de focuri cu poliţia, a adăugând Saunders, explicând că era prea devreme pentru a anunţa motivele acestuia.


Citeşte şi: Marea Britanie nu va plăti factura pentru Brexit decât în condiţiile unui acord comercial

Anterior, poliţia a anunţat pe Twitter că „nouă victime au fost atinse de gloanţe”, inclusiv o fată de nouă ani.

„Trăgătorul este mort”, a adăugat poliţia, fără a se pronunţa asupra motivelor acestuia.

Potrivit canalului Global, el şi-a pierdut viaţa după ce a tras în poliţie, ceea ce nu fusese încă confirmat.

Incidentul s-a produs în cartierul grecesc din Toronto în jurul orei 22:00 duminică (02:00 GMT luni).

Mai mulţi martori au declarat că au auzit între 15 şi 20 de împuşcături şi au văzut mai mulţi răniţi întinşi pe podea într-un restaurant, potrivit Toronto Star.

Citește și : Afganistan: Explozie puternică în apropierea aeroportului din Kabul; cel puţin 10 morţi şi răniţi

Prim-ministrul provinciei Ontario, Doug Ford, a denunţat pe Twitter un act „oribil de violenţă cu arme de foc la Toronto”.

Toronto a devenit în ultima vreme scena creşterii nivelului violenţei cu arme de foc, datorată în primul rând unor diferite bande.

De la începutul anului, 212 incidente armate s-au înregistrat în Toronto, care au costat viaţa a 26 de persoane, faţă de 188 de schimburi de focuri şi 17 morţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.