DISTRIBUIȚI

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite într-un atac armat care a avut loc într-un centru comercial din Boise, nord-vestul Statelor Unite, a anunţat luni poliţia locală, notează AFP, potrivit agerpres.

Presupusul trăgător, care pare să fi acţionat singur, a fost reţinut şi orice pericol pentru populaţie a fost îndepărtat, a subliniat într-un briefing de presă Ryan Lee, şeful poliţiei din Boise, capitala şi cel mai mare oraş din statul Idaho.


Citește și : Liga Arabă reacţionează la criza din Sudan

Potrivit acestuia, poliţia a fost avertizată în jurul orelor 13.50 (19.50 GMT) că s-au auzit focuri de armă într-un centru comercial din Boise şi că „cel puţin o persoană a fost împuşcată”.

La sosirea lor la faţa locului, forţele de ordine au avut un schimb de focuri de armă cu un suspect, în cursul cărora un poliţist a fost rănit.

„În acest stadiu, nu suntem în măsură să sugerăm vreun motiv” pentru actul suspectului, a afirmat şeful poliţiei, estimând că „ar fi într-adevăr foarte prematur să facem vreo presupunere”.

Nu au fost date detalii despre identitatea victimelor sau despre starea de sănătate a celor patru persoane rănite.

Citește și : Preşedintele Indoneziei cere înfiinţarea unui coridor pentru călătorii în Asia de Sud-Est

Atacurile armate făcând numeroase victime rămân un flagel recurent în Statele Unite, în şcoli, supermarketuri sau în special la locul de muncă.

Dar blocajele din Congres, sub influenţa lobby-ului armelor, fac improbabilă orice avans major pe această temă, în pofida apelurilor din partea unor responsabili politici, inclusiv a preşedintelui Joe Biden, de a înăspri controlul asupra circulaţiei lor.