DISTRIBUIȚI
afp

Unsprezece persoane au fost împuşcate, dintre care două grav, în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un cartier turistic din New Orleans, a anunţat poliţia din acest oraş din sudul SUA, relatează AFP, scrie agerpres.

„La ora 03.21 (09.21 GMT), ofiţerii NOPD (New Orleans Police Department) aflaţi în apropiere au raportat focuri de armă. Venind la faţa locului, poliţiştii au descoperit mai mulţi indivizi răniţi”, a anunţat într-un comunicat poliţia locală, dând asigurări că niciunul dintre membrii forţelor de ordine nu a fost rănit.


Citește și : Comisia von der Leyen își începe duminică mandatul pe cinci ani

Zece răniţi au fost transportaţi la spitale din împrejurimi, iar o a unsprezecea persoană a ajuns la spital prin propriile mijloace. Doi răniţi sunt în „stare critică”, potrivit autorităţilor.

Niciun suspect nu a fost reţinut, dar poliţia a indicat pe Twitter că a arestat în apropiere de locul dramei un individ „a cărui posibilă implicare în acest eveniment face în continuare obiectul unei anchete”.

Schimbul de focuri a avut loc la intrarea în „French Quarter”, un cartier foarte apreciat de turişti, în weekend-ul de Ziua Recunoştinţei, prilej pentru fanii fotbalului american de a se aduna pentru derby-ul în care se înfruntă Grambling State University şi Southern University.

Citește și : Guvernul britanic revizuieşte condiţiile eliberării condamnaţilor pentru terorism