DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Un atac terorist în interiorul Hotelului Intercontinental din Kabul este în desfăşurare de peste trei ore, informează AFP. Doi atacatori din cei patru au fost ucişi, iar şapte răniţi au fost evacuaţi de la primul şi al doilea etaj, unde forţele de ordine au încheiat operaţiunea de curăţare.

Teroriştii trag asupra persoanelor aflate în clădire, a declarat agenţiei France Presse o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane, potrivit agerpres .


Citește și : Angela Merkel salută inițiativa premierului bulgar Boiko Borisov privind organizarea unei reuniuni între Bruxelles și Turcia

„Avansăm lent pentru a evita victimele civile” în rândul clienţilor şi personalului hotelului, a explicat Nasrat Rahimi, adjunct al ministrului de interne afgan. Forţele speciale au debarcat din elicopter pe acoperişul hotelului, a mai spus el, potrivit AFP. Un purtător de cuvânt al ministerului, Najib Danish, a afirmat că printre atacatori s-ar putea afla şi sinucigaşi cu bombe, transmite Reuters.

Atacul de sâmbătă seara a început cu o explozie şi curentul electric a fost întrerupt, a relatat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului. Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate. Un jurnalist AFP aflat în apropiere a observat că circulaţia a fost oprită pe drumurile principale către hotelul situat pe o înălţime din vestul capitalei.

Hotelul Intercontinental a mai fost ţinta unui atac, asumat de talibani şi soldat cu 21 de morţi, în iunie 2011. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine, iar accesul este restricţionat. Atentatul de sâmbătă nu a fost încă revendicat.

Ambasada Statelor Unite în Afganistan emisese joi un avertisment pentru cetăţenii americani, privind pregătirea unui atac al unor grupări extremiste împotriva hotelurilor din Kabul.