DISTRIBUIȚI
Ziarul de Gardă

Un angajat municipal nemulţumit a deschis focul vineri într-o clădire a administraţiei oraşului balnear Virginia Beach de pe coasta de est americană, ucigând 11 persoane şi rănind cel puţin alte şase înainte de a-şi pierde viaţa, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Şeful poliţiei din Virginia Beach, James Cervera, a declarat într-o conferinţă de presă că sunt în curs de anchetare circumstanţele în care s-a produs atacul armat, fără a furniza multe detalii. A precizat că printre persoanele rănite se află un ofiţer de poliţie.


Citește și : Exporturile de bere ale berarilor cehi au crescut cu 11% anul trecut

Vineri, puţin după ora locală 16:00 (20:00 GMT) suspectul, „un vechi angajat nemulţumit”, a intrat în clădire şi a început „imediat să tragă la întâmplare”, a declarat Cervera, potrivit AFP. Incidentul a avut loc în clădirea numărul 2 a complexului centrului municipal, unitate ce găzduieşte birourile angajaţilor din domeniul lucrărilor publice şi al utilităţilor, situată lângă clădirea primăriei.

După sosirea forţelor de ordine, „suspectul a atras asupra unui ofiţer de poliţie, iar poliţiştii, la rândul lor, au deschis focul. Suspectul a decedat” a mai precizat şeful poliţiei din Virginia Beach.

„Aceasta este cea mai sfâşietoare zi din istoria Virginia Beach”, a declarat primarul Bobby Dyer în conferinţa de presă comună cu şeful poliţiei. „Oamenii implicaţi sunt prietenii, colegii de muncă şi vecinii noştri”, a declarat primarul, conform Reuters.

Problematica violenţei armate are o semnificaţie specială în Virginia, stat în care îşi are sediul National Rifle Association (Asociaţia Naţională a Armelor), cea mai veche organizaţie americană ce militează pentru dreptul cetăţenilor de a deţine arme.

Citește și : Războiul comercial dintre SUA şi China se intensifică: Beijingul a pus la punct o listă neagră a companiilor străine ‘nesigure’

În Virginia, un stat în mod tradiţional republican, dare care „se colorează” democrat pe măsură ce se urbanizează şi se diversifică, a avut loc în 2007 un atac armat sângeros, în care un student cu probleme psihice a ucis 32 de persoane în campusul Universităţii Virginia Tech.