DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 18 persoane, inclusiv primarul unei municipalităţi, au fost ucise într-un atac armat miercuri la Totolapan, în statul Guerrero din sudul Mexicului, a declarat o sursă judiciară, citată joi de France Presse, potrivit agerpres.

Primarul de stânga al acestei municipalităţi de circa 4.300 de locuitori, Conrado Mendoza, este un dintre victimele acestui atac lansat în plină zi în această parte a Mexicului afectată de numeroase violenţe legate de traficul de droguri.


Citește și: Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID – Black News

Printre victime se numără şi tatăl său, care a fost el însuşi primar în urmă cu câţiva ani, potrivit surselor din poliţie.

Două persoane au fost de asemenea rănite în acest atac, a declarat procurorul Sandra Luz Valdovinos pentru televiziunea Milenio, fără alte detalii.

Potrivit presei mexicane, atacul este opera traficanţilor de droguri din statul Jalisco (vest), aliaţi ai puternicului cartel Jalisco Nueva Generacion.

Citeşte şi: Doi morţi şi clădiri distruse în urma unor bombardamente ruseşti asupra oraşului Zaporojie – Black News

Aproximativ 94 de primari au fost deja asasinaţi în Mexic începând din 2000, potrivit organizaţiei Etellekt.

Circa 340.000 de persoane au decedat de moarte violentă din 2006 în Mexic, când guvernul a desfăşurat armata pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri.