DISTRIBUIȚI
Reuters

UPDATE: Cel puţin patru persoane au fost ucise şi câteva rănite într-un atac armat comis într-un motel din oraşul Darwin, capitala Teritoriului de Nord din Australia, a informat marţi presa locală, preluată de dpa, potrivit agerpres.

Poliţia din Teritoriul de Nord a informat că un bărbat a fost reţinut. Oamenii legii nu cred că incidentul este unul legat de terorism.


Poliţia a mai precizat că există cinci locuri ale crimei.

Prim-ministrul Scott Morrison, care se află la Londra pentru o vizită, a spus că incidentul a fost „un teribil act de violenţă”.

„Este o comunitate foarte strânsă şi ştiu că vor fi zguduiţi de aceste evenimente”, le-a spus el ziariştilor, reiterând că incidentul „nu a avut legături cu terorismul”.

Suspectul de comiterea atacului armat, un bărbat alb de 45 de ani, a fost eliberat recent din închisoare, potrivit canalului australian ABC.

Martorii au declarat pentru media locale că bărbatul a intrat în Palms Motel din oraşul Darwin cu o carabină cu ţeavă scurtă şi a tras în camere.

„A tras asupra tuturor camerelor, a intrat în fiecare cameră căutând pe cineva şi a tras din nou, apoi l-am văzut plecând în fugă, urcându-se într-o camionetă Toyota şi dispărând”, a declarat un martor, John Rose, pentru ABC.

Suspectul a fugit de la faţa locului şi a fost în libertate timp de circa o oră în timp ce oraşul era închis de către poliţie. Arestarea sa a fost filmată în direct de jurnalişti.

Au mai existat alte două incidente, relatează ABC, inclusiv unul în care un bărbat a fost împuşcat în cap, dar nu s-a confirmat că există vreo legătură între ele.

Două persoane au fost transportate la Spitalul Regal din Darwin cu răni prin împuşcare dar se află într-o condiţie stabilă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Sănătate.

Știre inițială: Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac armat comis în Teritoriul de Nord din Australia, a informat marţi presa locală,preluată de Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit ziarului The Australian, poliţia a declarat că au fost şi persoane rănite după împuşcăturile din capitala Darwin a Teritoriului de Nord. Poliţia a blocat părţi ale oraşului, iar un bărbat de 45 de ani a fost arestat. Potrivit dpa, autorităţile nu cred că incidentul este de natură teroristă.
Citește și: Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc Eid al-Fitr

Citește și: Londra și Berlin cer reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate pentru discutarea crizei din Sudan

De asemenea, polițiștii au anunțat că autorul a acționat singur, informează și mediafax.

Conform declarațiilor martorilor, atacatorul a intrat în Motelul Palms, situat în zona Woolner, și a deschis focul în mai multe camere. Autoritățile au restricționat accesul în centrul orașului Darwin timp de o oră.

„În acest moment, avem patru persoane decedate și mai multe persoane rănite”, a declarat Lee Morgan, reprezentant al poliției din Teritoriul de Nord.