DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin 15 persoane au fost ucise marţi în oraşul Jalalabad din estul Afganistanului, unde indivizi înarmaţi au atacat o clădire guvernamentală, după ce un kamikaze şi-a detonat o încărcătură explozivă la intrarea în această clădire, relatează agenţiile Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Atacul ilustrează situaţia precară de securitate în această ţară după 17 ani de război, organizaţia Stat Islamic revendicând tot mai multe atacuri asupra unor ţinte civile, în timp ce sporesc presiunile pentru negocieri de pace între guvernul de la Kabul şi talibani.


Citește și : Trump afirmă că eventualele „contacte” cu Rusia în campania electorală nu constituie infracţiune din punct de vedere juridic

În atacul de marţi au fost ucise cel puţin 15 persoane şi tot atâtea au fost rănite, conform unui bilanţ încă provizoriu comunicat de un purtător de cuvânt guvernamental. O altă sursă a avansat un bilanţ de 8 morţi şi circa 30 de răniţi.

Cei doi atacatori au fost ucişi după o luptă armată ce a durat şase ore şi care a distrus mare parte din respectiva clădire. Atacul nu a fost revendicat, dar talibanii au negat orice implicare.

În acest an între lunile ianuarie şi iulie cel puţin nouă atacuri atribuite grupării Statul Islamic au fost comise în regiunea Jalalabad, soldate în total cu peste 100 de morţi.

Citește și : Trump ”studiază” disponibilitatea unor planuri de a imprima arme în 3D