DISTRIBUIȚI
Twitter

Un bărbat înarmat costumat în şofer-curier al firmei FedEx a atacat duminică familia şi locuinţa judecătoarei federale Esther Salas din statul american New Jersey, omorându-i fiul şi rănindu-i soţul, relatează presa din SUA, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Salas a scăpat nevătămată. Fiul ei, Daniel Anderl, în vârstă de 20 de ani, a fost doborât când i-a deschis uşa atacatorului. ‘A fost lovit de un glonţ drept în inimă’, a afirmat primarul din North Brunswick, Francis ‘Mac’ Womack, prieten cu judecătoarea. Aceasta ‘era ameninţată din când în când, dar toată lumea spune că nu s-a mai întâmplat recent’, a adăugat el.


Citeşte şi: Regele Arabiei Saudite a fost INTERNAT în spital

Avocatul Mark Anderl, fost procuror, soţul magistratei, era în stare critică, dar stabilă după ce a fost operat.

Oficiul local al FBI (Biroul Federal de Investigaţii) a comunicat prin Twitter că anchetează atacul şi caută un suspect.

Esther Salas, în vârstă de 51 de ani, este prima femeie de origine hispanică ajunsă judecător federal de district în statul New Jersey. Ea a fost numită de preşedintele Barack Obama în 2010. Senatorul Bob Menendez, reprezentant al statului respectiv, a declarat că o cunoaşte bine şi a fost ‘mândru să o recomande preşedintelui’.

Citeşte şi: RUPERE de NORI în India! Cel puţin 3 morţi şi 7 dispăruţi

Judecătoarea este în prezent desemnată în dosarul unui recurs colectiv al unui grup de investitori ai Deutsche Bank care susţin că banca nu a supravegheat corespunzător clienţii consideraţi de risc ridicat, printre care omul de afaceri Jeffrey Epstein. Acesta s-a sinucis anul trecut în închisoare, după acuzaţii de exploatare sexuală a unor minore.

Salas a mai fost implicată şi în alte cazuri intrate în atenţia presei. În 2014, ea a prezidat procesul pentru fraudă împotriva vedetei de televiziune Teresa Giudice şi al soţului acesteia.