DISTRIBUIȚI
Reuters

Un jurnalist azer, care trăia în exil în Franța, și soția lui au fost ținta unui atac armat, vineri, în plină stradă, la o periferie a orașului Toulouse. 

Potrivit presei locale, atacul armat a avut loc în jurul orei 9:00, la Colomiers, o localitate de periferie la vest de Toulouse, transmite digi24.


Citeşte şi: În cazul unui atac nuclear, Bucureştiul ar fi RAS de pe faţa Pământului. Vezi aici harta CATASTROFEI!

Jurnalistul și soția lui se aflau în mașină în momentul în care au fost ținta atacului.

Au fost trase dintr-o altă mașină cel puțin șapte focuri de armă în ceea ce pare a fi un atac țintit, o posibilă reglare de conturi.  Atacatorii au reușit să fugă.

Potrivit unor surse, femeia ar fi murit la spital, iar bărbatul a fost rănit la spate, având leziuni care îi pun viața în pericol.

Zona este survolată de un elicopter. Ancheta a fost preluată de poliția judiciară.

Jurnalistul se numește Rahim Namazov și are 39 de ani, iar pe soția lui o chema Aida. Potrivit profilului de Facebook, bărbatul era asistent administrativ la Primăria din Toulouse. Cuplul ar avea trei copii, dintre care doi sunt elevi la Colomiers.

Citeşte şi: Rusia face al doilea test cu racheta sa ‘invizibilă’, spaima scutului american

Rahim Namazov fusese amenințat cu moartea în țara sa natală, Azerbaidjan, și chiar fusese închis. Suspectat de terorism, el a fost expulzat din Azerbaidjan, țară cu un regim represiv și autoritar. Era refugiat la Toulouse din 2010.

Potrivit unui ONG armean, jurnalistul desfășura o anchetă despre „mafia organelor”. El ar fi văzut corpuri neînsuflețite de soldați din care ar fi fost prelevate inimile, rinichii și plămânii.