DISTRIBUIȚI
twitter

Numărul morţilor în urma atacului armat de vineri seară din Bagdad, în apropiere de Piaţa Tahrir, principalul loc de întâlnire al protestatarilor irakieni, a crescut sâmbătă la 23, au anunţat surse din poliție și medicale, în cel mai sângeros incident care a lovit capitala în ultimele săptămâni, potrivit mediafax.

Peste 127 de persoane au fost rănite de focuri de armă și înjunghieri, care vizează protestatarii antiguvernamentali din apropierea Pieței Tahrir, au declarat surse de poliție și medicale. Printre persoanele decedate se numără şi trei membri ai poliției.


Citește și : Peste 100 de incendii de vegetație sunt active în Australia. Orașul Sydney, amenințat de un ‘mega-focar’

Mii de irakieni au ocupat piața centrală și trei poduri din apropiere, care duc la Zona Verde a orașului săptămâni întregi, cerând dezrădăcinarea completă a sistemului politic actual.

Surse de securitate au informat că nu i-au putut identifica pe indivizii înarmaţi care au atacat protestatarii.

Incidentul a fost urmat de o altă intimidare la începutul zilei de sâmbătă, în timp ce bărbaţi înarmaţi necunoscuți au condus un convoi pe strada principală de pe malul râului care duce spre Piața Tahrir, trăgând o rafală de focuri de armă spre ei.

Martorii au declarat că indivizi puternic înarmați și mascați au cutreierat strada de lângă piață și au încercat să înainteze în Piața Tahrir, dar au fost în cele din urmă întorşi la un punct de control al forțelor de securitate irakiene.

Citește și : Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea unui traficant de droguri mexican

Acesta este cel mai violent atac din capitala irakiană din ultimele săptămâni. Atacul vine după anunţul făcut săptămâna trecută de premierul Adel Abdul Mahdi, care a demisionat din funcţie din cauza protestelor anti-guvernamentale din ultimele luni.

Cel puţin 400 de persoane au murit, iar alte 15.000 au fost rănite în cursul protestelor violente care durează în Irak de aproximativ două luni.