DISTRIBUIȚI
DW

Două femei realese în conducerea partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania la congresul formaţiunii, desfăşurat sâmbătă şi duminică la Hanovra, au atacat-o pe cancelarul Angela Merkel, spunând că sfârşitul guvernării sale este aproape, informează dpa. 

Beatrix von Storch, parlamentară AfD din Luebeck (nord), a declarat că decizia lui Merkel de a primi sute de mii de migranţi în ţară în anii 2015 şi 2016 a făcut din ea „cea mai mare criminală din istoria postbelică a Germaniei”. „Islamul îşi are locul în Germania aşa cum Merkel îşi are locul la guvern”, a declarat Von Storch.


Alice Weidel, care este lidera grupului parlamentar al AfD, a declarat la rândul ei că „apusul (carierei) lui Merkel depinde de noi – am fost noi”. Ea se referea la faptul că numeroşi foşti susţinători ai conservatorilor lui Merkel s-au îndepărtat de cancelarul german în timpul crizei refugiaţilor.

La capătul congresului de la Hanovra, AfD s-a orientat şi mai mult către dreapta, alegând doi membri ai aripii naţionaliste – Alexander Gauland şi Joerg Meuthen – drept copreşedinţi. Ambii sunt adepţii aceloraşi viziuni anti-Islam şi antiimigraţie care au propulsat partidul la un procent de aproape 13% la scrutinul din septembrie şi l-a ajutat să obţină peste 90 de mandate în Bundestag, notează dpa.