DISTRIBUIȚI
Sputnik

Cel puțin zece militari afgani au murit iar alți patru au fost răniți joi în urma unui atac al talibanilor asupra a două puncte de control ale Armatei în zona Zabul din sudul Afganistanului, au anunțat oficiali locali, citați de Al Jazeera potrivit mediafax.

Atacul s-a produs în districtul Shamulzayi. Asadullah Kakar, un consilier local, a declarat că în urma evenimentului, forțele afgane de securitate s-au retras temporar din punctele de control din districtul respectiv.


Potrivit oficialilor locali, talibanii controlează o mare parte din provincia Zabul, iar forțele guvernamentale depun eforturi pentru recuperarea regiunior ocupate.

În pofida discuțiilor din ultima perioadă dintre Statele Unite și talibani pentru identificarea unei soluții în regiune, gruparea armată a continuat să lanseze atacuri asupra forțelor afgane și americane.

Aproximativ 14.000 de militari americani se află în prezent în Afganistan, în cadrul misiunii NATO din această țară. Ei se ocupă în special de pregătirea membrilor forțelor afgane de securitate și le oferă acestora sprijin în lupta împotriva talibanilor și a altor grupuri islamiste.

Citește și : Trump doreşte un sistem de imigraţie bazat pe ‘merit’: Asta ne va face mai competitivi