DISTRIBUIȚI
aawsat.com

Douăzeci de persoane, între care şapte copii, au fost ucise într-un raid aerian joi seara târziu în nordul Yemenului, au anunţat vineri rebeli houthi şi organizaţia neguvernamentală britanică Save the Children, care activează în Yemen, potrivit AFP, scrie agerpres.

Conflictul în această ţară săracă din peninsula arabică se desfăşoară din 2014 între forţele loiale guvernului, sprijinite de o coaliţie militară sub comandament saudit din 2015, şi rebeli houthi veniţi din Nord şi susţinuţi de Iran.


Citește și : Belgia respinge extrădarea unui separatist catalan

Atacul s-a produs în provincia Jawf, la nord-est de capitala Sanaa, controlată de rebeli, a anunţat un responsabil al serviciilor de sănătate houthi.

Un alt responsabil local a declarat vineri agenţiei de presă Saba, pro-houthi, că în raid au fost ucise 20 de persoane, iar alte şase au fost rănite, ‘în majoritate femei şi copii’.

Potrivit acestuia, atacul a vizat un convoi de patru vehicule civile.

Organizaţia neguvernamentală Save the Children, reiterând un comunicat cu bilanţul victimelor furnizat de houthi, a condamnat atacul.

‘Chiar dacă numărul victimelor nu este încă stabilit, partenerii noştri ne-au comunicat că nouă copii au fost ucişi, iar şapte răniţi’, a declarat la rândul său coordonatoarea umanitară a ONU în Yemen, Lise Grande.

Citește și : 13 indieni au murit într-o imensă alunecare de teren din India – VIDEO

Rebelii houthi au acuzat coaliţia condusă de Riad pentru atacul aerian, dar aceasta nu a făcut vreun comentariu imediat.

Războiul din Yemen a aruncat ţara în cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit Naţiunilor Unite, toate părţile implicate în conflict fiind acuzate de experţi ai ONU de comiterea unei ‘multitudini de crime de război’.