DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite în urma unui atac aerian despre care se crede că a fost efectuat de forțele siriene asupra unei piețe publice într-un sat din nord-vestul Siriei, potrivit localnicilor și echipelor de salvare, relatează Reuters, scrie mediafax.

Localnicii și echipele de salvare au declarat că mai multe bombe au fost lansate în satul Maar Shoreen, din sudul provinciei Idlib, din mai multe avioane, despre care echipele de monitorizare a situației din Siria au transmis că ar aparține armatei siriene.


Citește și : Comisia Europeană merge mai departe cu noua procedură de infringement împotriva Poloniei

Imaginile postate pe rețelele sociale de activiști arată cadavre carbonizate întinse pe străzi și oameni grav răniți care sunt transportați de echipele de salvare.

Sute de civili au fost uciși de când coaliția condusă de Rusia a atacat ultimul bastion al rebelilor din nord-vestul Siriei cu două luni în urmă, au anunțat grupurile pentru drepturile omului și salvatorii.

Ministerul rus al Apărării a negat faptul că a vizat civili, iar media de stat siriană a transmis armata a lansat atacuri asupra militanților al-Qaida din vecinătatea satului Maar Shoreen, distrugându-le bazele și ucigând zezi de ”teroriști”.

Citește și : Fratele autorului atentatului comis la Manchester în 2017, extrădat din Libia către Marea Britanie