DISTRIBUIȚI

Un atac aerian a lovit joi o clădire în care se aflau civili în oraşul Lisiciansk din estul Ucrainei unde au loc lupte sângeroase, ucigând cel puţin patru persoane şi rănind alte şapte, a anunţat joi seara guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Gaidai, pe Telegram, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Guvernatorul a spus că un alt atac aerian a lovit tot joi o clădire a sanatoriului din Lisiciansk şi a distrus-o, posibil cauzând alte victime. „Se pare că sunt persoane prinse sub dărâmături”, a spus Gaidai cu referire la al doilea atac, adăugând că operaţiuni de salvare sunt în curs la faţa locului.


Citește și :  De la ‘Watergate’ la ‘Partygate’: 50 de ani de la apariţia unui sufix asociat scandalurilor

Reuters nu a putut verifica din sursă independentă informaţiile despre atacurile aeriene.

Lisiciansk se află pe malul celălalt al râului Doneţ (Siverskyi Donets), vizavi de oraşul Severodoneţk care în ultimele câteva săptămâni a fost scena unora dintre cele mai violente lupte de stradă de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei.

Armata rusă încearcă de săptămâni să cucerească acest oraş industrial din regiunea Lugansk, important pentru a putea controla întregul bazin minier Donbas. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat săptămâna trecută că bătălia de la Severodoneţk este una foarte dură şi va determina soarta regiunii Donbas din estul Ucrainei.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Citește și : Consiliului Europei constată progrese şi lipsuri în protecţia femeilor din România împotriva violenţei