DISTRIBUIȚI
TMZ.com

Astronauta Kate Rubins a votat de pe Staţia Spaţială Internaţională, folosind modul de vot prin corespondenţă. Rubins a votat tot din spaţiu şi la precedentele alegeri, din 2016, potrivit agerpres.

Americanii merg la vot cu ideea „precum în cer aşa şi pe pământ”, pentru că astronauta Kate Rubins a votat deja, în spațiu.


Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa

Kate a folosit sistemul de vot prin corespondenţă.

Ea a primit un email criptat şi date de acces, şi-a exprimat opţiunea şi a trimis email-ul la biroul din Harris County, de care aparţine Centrul Spaţial din Houston.

„Există legislaţie adoptată cu ani în urmă, care permite astronauţilor să voteze în spaţiu. Cred că mulţi astronauţi fac asta, ei consideră că e foarte important, e esenţial să participăm la democraţie, noi suntem onoraţi să putem vota din spaţiu. Completăm un formular şi votăm prin corespondenţă. Cred că e foarte important pentru oricine să voteze şi dacă noi o putem face din spaţiu, atunci oamenii o pot face şi pe Pământ,” a spus astronauta Kate Rubins.

Şi se poate spune că ruşii au supravegheat alegerile, pentru că, în afară de Kate Rubins, pe Staţia Spaţială Internaţională, mai sunt doi astronauţi ruşi.

Citește și : Restricţii dure în UK! În Scoţia se vorbeşte deja despre un ‘Crăciun online’

Interesant e că nu e primul vot din spațiu al lui Kate, pentru că ea se afla la bordul Staţiei Spaţiale şi la alegerile din 2016, dar atunci a fost supravegheată de un rus şi un japonez.

Kate le dă astfel o lecţie americanilor care nu se deranjează să meargă la urne.