DISTRIBUIȚI

Asociaţia Interdisciplinară Germană pentru Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă (DIVI) pledează pentru vaccinarea obligatorie a tuturor adulţilor împotriva COVID-19, cu scopul de a depăşi pe termen lung pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat publicat joi, relatează EFE, scrie agerpres

„Este vorba de a-i proteja pe pacienţii noştri, de a salva vieţi şi de a proteja sistemul sanitar de un colaps”, a declarat preşedintele DIVI, Gernot Marx, referindu-se la decizia unanimă a consiliului asociaţiei de a susţine vaccinarea obligatorie.


Citește și : Papa Francisc cere societăţii să protejeze femeile împotriva violenţelor

Potrivit DIVI, nu există alternativă la vaccinarea obligatorie dacă se doreşte depăşirea pandemiei pe termen lung şi depăşirea situaţiei actuale, cu vârfuri zilnice de noi infecţii.

„Am sperat într-o mai mare voinţă din partea populaţiei de a se vaccina”, a deplâns el, subliniind că „angajaţii sanitari din toate sectoarele şi mai ales din unităţile de terapie intensivă şi medicină au nevoie urgent de o perspectivă”.

El a precizat că Germania nu poate risca în fiecare iarnă să aibă un nou val de pacienţi cu forme grave de COVID-19.

„Ne aşteptăm la solidaritate din partea întregii societăţi pentru a menţine operaţional sistemul sanitar”, notează DIVI. Nu este vorba doar de atenţia acordată pacienţilor cu coronavirus, ci de numeroase persoane cu alte boli şi leziuni grave care au nevoie de terapie intensivă.

Asociaţia admite că valul patru al pandemiei nu mai poate fi oprit prin vaccinarea obligatorie, ale cărei efecte, chiar dacă s-ar aplica imediat, s-ar putea vedea cel mai curând în ianuarie sau februarie.

Totuşi, introducerea vaccinării obligatorii pentru adulţi ar putea evita alte valuri şi netezi calea spre o ieşire din pandemie; până atunci este necesar să se adopte măsuri la nivel naţional pentru a frâna creşterea constantă a numărului de contagieri, afirmă DIVI.

Citește și : TRAGEDIA rutieră din Bulgaria a fost provocată de o eroare umană

Incidenţa acumulată timp de şapte zile în Germania a ajuns la 5,79 la 100.000 de locuitori, iar ocuparea paturilor la ATI a scăzut la 18,2 %, cu paturi disponibile doar pentru cazurile critice.

Aproximativ 70,8 % din populaţia adultă din Germania, care numără 58,9 milioane de locuitori, a fost vaccinată; 68,2 % (56,7 de milioane) cu schema completă, în timp ce 7,3 milioane au primit şi cea de-a treia doză (booster).