DISTRIBUIȚI
REUTERS

Confederaţia italiană a Cultivatorilor (Coldiretti) a denunţat, marţi, decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din nordul Italiei, catalogând măsura drept „unilaterală”, „antieuropeană” şi „antiitaliană”, scrie mediafax.

Asociaţia Coldiretti a criticat decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din regiunile italiene Lombardia şi Veneto, unde se înregistrează focare ale virusului Covid-19. Românii reprezintă comunitatea de imigranţi cea mai numeroasă care lucrează în domeniul agricol în Italia.


Citește și : CE va discuta cu statele UE despre eventuale controale la frontiere din cauza coronavirusului

„Este vorba de o măsură restrictivă unilaterală, antieuropeană şi antiitaliană, adoptată în afara cadrului comunitar şi, în mod paradoxal, de o ţară care este un mare beneficiar de fonduri europene”, a declarat Ettore Prandini, preşedintele Confederaţiei italiene a Cultivatorilor Direcţi (Coldiretti), citat de publicaţia CinqueQuotidiano.it.

Ettore Prandini a făcut declaraţia în cursul unei reuniuni convocate de ministrul italian al Muncii, Nunzia Catalfo.

Cultivatorii italieni cred că măsurile restrictive adoptate de România riscă să afecteze activităţile agricole în Italia.

Citește și : Catalonia a confirmat primul caz de coronavirus

„Este necesară o intervenţie la nivel naţional şi comunitar pentru a evita impunerea de bariere nejustificate asupra circulaţiei angajaţilor şi mărfurilor prin decizii ale ţărilor membre UE care nu generează doar nesiguranţă, ci şi daune economice şi în materie de ocupaţie. Apariţia coronavirusului ar putea avea un impact semnificativ asupra activităţilor firmelor”, a subliniat Ettore Prandini.

Şapte persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, iar până acum s-au înregistrat 288 de cazuri de infectare cu noul virus gripal. Cele mai multe cazuri se înregistrează în regiunile Lombardia şi Veneto, dar au fost semnalate infecţii şi în Sicilia, Toscana şi Liguria.