DISTRIBUIȚI
AFP

Preşedintele sirian Bashar Al-Assad şi soţia sa Asma s-au vindecat de COVID-19 şi au rezultat negativ la testul de coronavirus, a anunţat marţi preşedinţia siriană, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„După încheierea perioadei de carantină, a simptomelor de COVID-19 şi rezultate negative la (testul) PCR, preşedintele Bashar Al-Assad şi dna Asma Al-Assad şi-au reluat lucrul în mod normal”, precizează preşedinţia într-un comunicat.


Vezi şi: Poliţiştii mexicani au omorât o imigrantă – VIDEO

Assad (55 de ani) şi soţia sa, care a anunţat că s-a vindecat de cancer la sân în 2019, au avut rezultat pozitiv la testul de coronavirus la 8 martie.

Siria a înregistrat o creştere semnificativă a contaminărilor începând de la jumătatea lui februarie, a indicat săptămâna trecută pentru Reuters un responsabil al comitetului guvernamental de consiliere pe probleme de coronavirus. Conform cifrelor OMS, bilanţul infectărilor în această ţară măcinată de 10 ani de război cu circa 17.500.000 de locuitori este de circa 18.000, cu 1200 de decese.

Citeşte şi: 25 de lideri mondiali vor un tratat comun privind pandemiile

Tot săptămâna trecută, această ţară a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, primind o primă tranşă din cele 1 milion de doze de vaccin produs de AstraZeneca India alocate prin programul global COVAX. În plus, China a donat Siriei o mică tranşă de 5000 de doze de vaccin Sinopharm.