DISTRIBUIȚI

O asistentă care i-a acordat îngrijiri medicale premierului britanic Boris Johnson, pe când acesta era internat cu COVID-19 la secţia de terapie intensivă a unui spital din Londra, a anunţat că demisionează, fiind se pare nemulţumită de tratamentul aplicat de guvernul britanic angajaţilor în domeniul sănătăţii, relatează marţi Reuters, potrivit agerpres

Jenny McGee, din Noua Zeelandă, a fost una dintre cele două asistente medicale lăudate de Johnson pentru îngrijirile medicale acordate în timpul şederii sale în spitalul St Thomas’ din Londra, în aprilie anul trecut. El a declarat atunci că Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) i-a salvat viaţa.


Citește și : Poliţia britanică caută într-o pivniţă o victimă a unui criminal în serie

Premierul britanic a afirmat că Jenny McGee şi una dintre colegele ei i-au fost alături pe patul de spital „atunci când lucrurile ar fi putut merge în orice direcţie”.

Cu toate acestea, McGee şi-a anunţat demisia din NHS, criticându-l aspru pe premierul Boris Johnson şi tratamentul aplicat de guvernul său personalului medical, a relatat marţi The Guardian.

„Nu primim respectul pe care îl merităm. M-am săturat de asta. Aşa că mi-am înaintat demisia”, a afirmat ea pentru un documentar Channel 4 TV, care urmează să fie difuzat pe 24 mai, citată de ziar.

Ziarul a declarat că McGee se referă la propunerea guvernului privind creşterea salarială de 1% pentru personalul NHS, pe care oponenţii politici şi sindicatele au descris-o ca fiind jignitoare pentru cei care au luptat în prima linie în timpul pandemiei.

„O mulţime de asistente au simţit că guvernul nu a fost foarte eficient – indecizia, atâtea mesaje amestecate. A fost foarte supărător”, a spus McGee despre răspunsul guvernului la pandemie.

Citește și : Peste 50 de migranţi au dispărut în valurile Mediteranei

 

Biroul lui Johnson nu a făcut nicio referire directă la declaraţiile lui McGee, însă a afirmat că guvernul „va face tot ce îi stă în putere pentru a sprijini” angajaţii NHS.

„Suntem extrem de recunoscători pentru munca depusă de personalul NHS pe toată perioada pandemiei”, a declarat o purtătoare de cuvânt. „De aceea ei au fost scutiţi de îngheţarea salariilor la nivelul sectorului public implementată ca urmare a dificultăţilor situaţiei economice create de pandemie”, a mai spus oficialul britanic.