DISTRIBUIȚI
dpa

Suspectul arestat în ancheta privind asasinarea politicianului german Walter Lübcke, la începutul lunii iunie, şi-a recunoscut crima, au anunţat miercuri mai mulţi parlamentari germani, după o reuniune specială a comisiei pentru afaceri interne a Bundestagului, transmite dpa, potrivit agerpres.

Parlamentarii respectivi, care l-au citat pe procurorul federal general Peter Frank, au menţionat că suspectul are 45 de ani şi se numeşte Stephan E. Acesta a recunoscut că l-a ucis pe Walter Lübcke (65 de ani), preşedintele districtului Kassel din landul Hesse.


Citeşte şi: Cutremur puternic în Panama – VIDEO

La primele ore ale zilei de 2 iunie, Lübcke fost găsit mort pe terasa casei sale din Wolfhagen, de la marginea oraşului Kassel.

Ministrul de interne german Horst Seehofer a afirmat săptămâna trecută că asasinarea lui Walter Lübcke l-a convins să înăsprească măsurile de securitate la toate nivelurile. ”Este datoria noastră să facem orice este posibil omeneşte pentru a proteja pe oricine este ameninţat. Insultele, calomniile şi incitarea trebuie să fie stopate online şi offline”, a declarat Seehofer pentru grupul media Funke.

Citeşte şi: Poliţia de frontieră americană a rămas fără şef. John Sanders şi-a dat demisia!

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Walter Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, o autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia. El a fost, de asemenea, deputat în parlamentul regional.

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte, care l-a numit ”trădător” şi a făcut publică adresa domiciliului său.