DISTRIBUIȚI
ABC News

Mark David Chapman, bărbatul care l-a ucis pe John Lennon, rămâne în arest după ce i-a fost respinsă cererea de eliberare sub supraveghere pentru a zecea oară, potrivit Associated Press, citată de Variety, transmite și news.ro.

Chapman l-a împuşcat şi ucis pe fostul membru a formaţiei The Beatles în faţa locuinţei muzicianului din Manhattan, pe 8 decembrie 1980.


Citește și: Fosta preşedintă sud-coreeană a primit la recurs 25 de ani de închisoare

În vârstă de 63 de ani, Chapman a cerut eliberarea sa Comitetului din New York la începutul acestei săptămâni şi în prezent ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani în închisoarea de maximă securitate Wende Correctional Facility, în vestul oraşului.

I-a fost refuzată eliberarea în urmă cu doi ani, când Comitetul a precizat că deşi Capman şi-a descris acţiunea ca „egoistă şi rea”, ar trebui să rămână în spatele gratiilor, în parte din cauza premeditării crimei.

Chapman va putea depune o nouă cerere de eliberare condiţionată în 2020.

El a spus că era obsedat să-l împuşte pe Lennon ca să „devină cineva”. Chapman a vrut iniţial să-i împuşte pe Johnny Carson sau Elizabeth Taylor dar s-a gândit că Lennon este mai accesibil pentru că apartamentul lui din Central Park era mai puţin izolat.

Citește și: Sute de polițiști au fost arestați în Mexic. Mulți dintre ei nici măcar nu erau autorizați

În 2014, când a cerut eliberarea, Chapman a spus Comitetului că încă primeşte scrisori legate de durerea pe care a pricinuit-o în căutarea faimei.

„Îmi pare rău că am cauzat durere”, a spus el. „Îmi pare rău că am fost atât de idiot şi am ales drumul greşit în căutarea gloriei”.

Soţia sa, Gloria Hiroko Chapman, a dezvăluit la începutul lunii că bărbatul i-a spus cu două luni înainte de a comite fapta că avea de gând să îl ucidă pe muzicianul britanic.