DISTRIBUIȚI
RT Deutsch

Uciderea recentă a unui ales pro-migraţie membru al partidului cancelarului Angela Merkel, pentru care este suspectat un neonazist, constituie „un semnal de alarmă” pentru întreaga Germanie, a atras marţi atenţia ministrul de interne, potrivit AFP, după cum relatează şi agerpres.

„Un atentat al extremei-drepte asupra unui reprezentant de rang înalt al ţării noastre constituie un semnal de alarmă şi ne vizează pe toţi”, a spus Hors Seehofer într-o conferinţă de presă.


Vezi şi: Pentagonul scoate la iveală noi dovezi care incriminează Iranul – FOTO

Acest act „vizează statul nostru şi sistemul nostru democratic” şi marchează „o nouă dimensiune” în actele comise de membri ai dreptei radicale în ţară, a afirmat ministrul.

El a adăugat că „extremismul de dreapta este un pericol tot mai mare şi de luat în serios pentru societatea noastră”.

Walter Lübcke (foto), ales local şi înalt funcţionar teritorial al regiunii Hesse, a fost găsit împuşcat în cap la 2 iunie în domiciliul său din Kassel.

El era cunoscut pentru poziţiile sale favorabile politicii de primire de solicitanţi de azil dusă de cancelarul Angela Merkel în 2015 şi 2016, ceea ce i-a atras încă de atunci furia extremei-drepte naţionale şi ameninţări.

În weekend, poliţia a arestat un suspect de 45 de ani, cunoscut ca fost membru al mişcării neonaziste şi condamnat deja pentru tentativă de atentat asupra unui centru de migranţi în trecut.

Bărbatul, care a refuzat să răspundă întrebărilor poliţiei, a fost identificat pe baza urmelor ADN găsite la locul crimei.

Vezi şi: Cutremur puternic în China: 12 morţi şi cel puţin 134 de răniţi! – VIDEO

Totuşi, ministrul de interne a subliniat că acest suspect nu a mai atras atenţia din 2009 prin activismul său în mediile extremei-drepte şi a dispărut de pe radarele poliţiei.

În aceste condiţii, justiţia continuă să ancheteze toate pistele.

„Nu ştim încă dacă a acţionat singur sau dacă făcea parte dintr-o reţea”, a mai spus Seehofer.