DISTRIBUIȚI

Rusia a demarat exercițiile militare Vostok-2018, la care participă peste 300.000 de militari, inclusiv forțe din China și Mongolia, urmând ca acestea să fie cele mai ample manevre militare de după 1981, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, informează agențiile de știri Tass și Dpa, potrivit mediafax.

Exercițiile au loc în perioada 11-17 septembrie și se desfășoară în estul Siberiei și Orientul Îndepărtat rus.


Citeşte şi: Poliţia germană a început o investigaţie a evenimentelor cu iz nazist din estul ţării

Participare Chinei la aceste exerciții exemplifică o extindere generală a colaborării cu Rusia ca aliat, a transmis Kremlinul.

Rusia și China sunt fondatoare ale alianței economice și de securitate Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, creată în anul 2001.

Vezi şi: Zeci de morţi şi sute de răniţi după explozia unei cisterne în Nigeria – FOTO

Menținerea capabilităților defensive ale Rusiei este „justificată, necesară și nu există o alternativă” în condițiile în care puterile rivale sunt „în mod frecvent destul de agresive și neprietenoase”, a declarat luna trecută Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Anul trecut, Rusia a efectuat o serie de exerciții militare în vestul țării, stârnind temeri în NATO că Moscova ar putea pregăti strategii de invazie, în mod specific a fostelor republici sovietice din zona baltică, Estonia, Letonia și Lituania.