DISTRIBUIȚI
justgiving.com

Bateristul Nick Mason de la Pink Floyd şi mulţi alţi artişti s-au adunat miercuri în faţa Parlamentului britanic pentru a cere salvarea sălilor de concert în Marea Britanie, în timp ce Paul McCartney le-a adus sprijinul, informează France Presse.

Aproximativ 35% dintre sălile de concert din această ţară au fost închise în ultimul deceniu din cauza gentrificării, preţului chiriilor şi unor schimbări care bulversează industria muzicală, potrivit agerpres .


La Londra, mai mult de jumătate din cele 430 săli de concert şi-au închis porţile din 2007, precum legendara sală Astoria, închisă în 2009.

Citește și : ONU : Aproape 100.000 de persoane au fost strămutate din provincia siriană Idleb

O adevărată dramă pentru Nick Mason. „Cele mai bune trupe au învăţat meserie performând în săli mici. Înveţi totul: arta, mişcarea scenică, interacţiunea cu publicul”, a declarat pentru AFP muzicianul, care a susţinut un proiect de lege destinat stopării acestei epidemii de închidere a porţilor scenelor muzicale.

Pentru acest text şi-a exprimat sprijinul şi fostul Beatle Paul McCartney. ”Dacă nu susţinem muzica la acest nivel, atunci viitorul muzicii în ansamblu este în pericol”, a declarat el într-un comunicat.

Proiectul de lege, prezentat miercuri de deputatul laburist John Spellar, va acorda o mai mare protecţie în special scenelor muzicale ameninţate de proiecte imobiliare.

Aceste locuri contribuie la ”atractivitatea” cartierelor, a declarat parlamentarul pentru AFP. ”Vreau să menţinem această vitalitate”, a adăugat el, asigurând că textul său a primit sprijin de la parlamentari de toate culorile politice.

În total, o sută de oameni s-au adunat miercuri în faţa Westminster, sediul Parlamentului, purtând pancarte cu mesaje precum ”Salvaţi muzica live”, răspunzând unui apel al organizaţiei UK Music, care reprezintă interesele industriei muzicale britanice.

În Regatul Unit, sectorul generează 4,5 miliarde de lire sterline venituri pe an, dar închiderea locurilor de concert suscită îngrijorare în ceea ce priveşte formarea generaţiilor viitoare de artişti.