DISTRIBUIȚI

Actorul american de origine austriacă Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei, a lansat luni o serie de discuţii online cu activişti de mediu din întreaga lume, avându-l ca oaspete la prima ediţie pe regizorul James Cameron. În curând va urma o întâlnire cu preşedintele federal austriac, Alexander Van der Bellen, informează APA, potrivit agerpres

Cameron şi Schwarzenegger sunt prieteni încă din anul 1984, când au colaborat la realizarea peliculei „Terminator”. Acum au decis să vorbească despre angajamentul lor în protejarea mediului înconjurător. Regizorul a spus că a luat o pauză de la filmările pentru Avatar 3 pentru a putea participa la întâlnire.


Citește și : 260 de ONG-uri cer 5,5 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete 34 de milioane de oameni

„De când îl cunosc, Jim Cameron este ecologist. M-a învăţat foarte multe şi mi-a fost alături când ne-am confruntat, în 2010, cu companiile de petrol texane care încercau să saboteze progresul energiei curate în California”, a declarat Schwarzenegger. „Aşadar, sunt deosebit de încântat să organizez prima mea masă rotundă alături de Jim Cameron. Din moment ce aceasta este o conversaţie între prieteni, nu ştii niciodată unde va duce”.

„Arnold’s Stammtisch” este un proiect comun al Institutului Schwarzenegger de la Universitatea din California de Sud şi Iniţiativei Climatice Schwarzenegger din Viena. Interviurile sunt postate pe site-urile ambelor organizaţii (http://www.schwarzeneggerclimateinitiative.com) şi pe canalele de YouTube, Facebook, Twitter ale lui Arnold Schwarzenegger.

Citește și : O cofetărie din Ungaria vinde deserturi în formă de vaccin: Galben pentru AstraZeneca, verde pentru Pfizer

„Arnold caută întotdeauna modalităţi interesante şi neobişnuite de a comunica cu politicienii şi cu publicul”, au declarat reprezentanţii Institutului Schwarzenegger şi ai Iniţiativei Climatice Schwarzenegger. Iniţiativa este un forum informal „unde ideile pot fi schimbate în mod liber şi unde orice persoană din lume poate lua loc la masa clienţilor fideli ai lui Arnold”.

Întâlnirile vor avea loc în fiecare lună iar printre invitaţi se vor număra administratorul Agenţiei SUA pentru Protecţia Mediului, Michael Regan, preşedintele federal austriac, Alexander Van der Bellen, regizorul Edward Norton, preşedintele COP26 Alok Sharma, antropologul Jane Goodall, senatorul Fran Pavley şi directorul Iniţiativei Climatice Schwarzenegger, Monika Langthaler.