DISTRIBUIȚI
© REUTERS/Erik De Castro

Un acord de încetare a focului între Armenia şi Azerbaidjan a intrat în vigoare sâmbătă la prânz, ora locală (08:00 GMT), menit să pună capăt la două săptămâni de lupte intense în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, teritoriu azer locuit de o majoritate armeană, informează AFP, potrivit agerpres.

În pofida intrării în vigoare a acordului de încetare a focului, autorităţile separatiste din enclavă şi forţele azere s-au acuzat reciproc sâmbătă de continuarea luptelor, prin bombardamente, lansare de rachete şi de drone.


Citește și : OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

„Forţele azere au lansat un atac la 12:05”, ora locală, adică după intrarea în vigoare a armistiţiului, a declarat Ministerul Apărării armean.

„Duşmanul bombardează zone locuite”, a acuzat la rândul său Ministerul Apărării azer, într-un comunicat publicat la 30 de minute după intrarea în vigoare a acordului.

După negocieri la Moscova între şefii diplomaţiilor de la Erevan şi Baku, diplomaţia rusă a anunţat că Azerbaidjanul şi Armenia au ajuns sâmbătă la un acord de încetare a focului cu începere de la orele prânzului în regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

Citește și : A doua dezbatere Trump-Biden anulată