DISTRIBUIȚI
Tagesspiegel

Politicianul Armin Laschet, care a fost candidatul blocului conservator la funcţia de cancelar al Germaniei la alegerile parlamentare din 26 septembrie, a demisionat oficial luni din postul de şef al executivului landului Renania de Nord-Westfalia, informează DPA, potrivit agerpres.

Înaintea legislativelor federale de la finalul lui septembrie, Laschet anunţase că va renunţa la postul de premier al landului chiar dacă nu devine viitorul cancelar al Germaniei.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

El va asigura însă interimatul până îşi va prelua mandatul de deputat în Bundestag, a cărui sesiune inaugurală este prevăzută pentru marţi.

Viitorul şef al executivului din Renania de Nord-Westfalia ar urma să devină actualul ministru al transporturilor din acest land, Hendrik Wüst. O sesiune specială a parlamentului landului va fi organizată miercuri.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

Cu Armin Laschet drept candidat la funcţia de cancelar, blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) a înregistrat cel mai slab scor electoral al său din ultimele decenii.

Câştigătorii scrutinului parlamentar au fost social-democraţii, al căror candidat Olaf Scholz negociază cu Verzii şi cu liberalii formarea unui guvern de coaliţie de centru-stânga, după ce în ultimii 16 ani executivul federal a fost condus de conservatoarea Angela Merkel.