DISTRIBUIȚI
© REUTERS/Erik De Castro

Autorităţile separatiste armene din Nagorno-Karabah au anunţat sâmbătă că trei dintre combatanţii lor au fost răniţi într-un atac al forţelor azere, care au încălcat încetarea focului negociată la sfârşitul lunii noiembrie sub egida Moscovei, informează France Presse, potrivit agerpres.

Trupele azere au atacat combatanţii armeni vineri seară şi „trei au fost răniţi în tirurile ce au urmat”, a declarat ministerul apărării teritoriului.


Citește și : Erdogan vrea o platformă de cooperare în regiunea Caucaz şi pledează pentru aderarea Armeniei

Luptele din Nagorno-Karabah, care au făcut mii de morţi de ambele părţi, au condus în noiembrie la un acord de încetare a ostilităţilor negociat sub egida Moscovei ce acordă Baku câştiguri teritoriale importante.

O forţă de pace rusă de aproximativ 2.000 de soldaţi a fost desfăşurată în regiune pentru a asigura respectarea încetării focului.

În timpul unei vizite în această săptămână în Azerbaidjan, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară a susţinut în mod deschis politic Azerbaidjanul în ofensiva sa şi a fost uneori suspectat că a oferit ajutor material, a proclamat că „lupta” împotriva Armeniei nu s-a încheiat, aminteşte AFP.

Citește și : Frontiera între SUA şi Canada va rămâne închisă până la 21 ianuarie

„Lupta în sferele politice şi militare va continua acum pe multe alte fronturi”, a declarat el într-un discurs pe marginea unei mari parade militare la Baku.

Chemând liderii armeni „să revină la raţiune” după înfrângerea lor în acest război de şase săptămâni, el a asigurat că recucerirea multor teritorii de către Azerbaidjan „va fi începutul unei noi ere” în această regiune muntoasă din Caucaz.