DISTRIBUIȚI

Şeful guvernul armean, Nikol Pashinyan, l-a remaniat vineri pe ministrul apărării, o decizie ce intervine după înfrângerea militară în războiul din Nagorno-Karabah, la capătul a şase săptămâni de lupte, potrivit AFP şi Reuters, transmite şi agerpres.

În locul lui Davit Tonoyan a fost numit un consilier al premierului,Vagharshak Harutyunyan (foto), care a mai fost ministru al apărării între 1999-2000, a informat preşedinţia de la Erevan.


Citeşte şi: Graniţele SUA cu Mexic şi Canada rămân ÎNCHISE

Un alt membru al guvernului, ministrul pentru situaţiile de urgenţă, a fost de asemenea înlocuit.

În urmă cu câteva zile a fost schimbat şeful diplomaţiei armene.

Opoziţia armeană cere demisia prim-ministrului Pashinyan în urma acordului semnat la 9 noiembrie de încetare a ostilităţilor în Karabah, care a consacrat înfrângerea forţelor armene în această regiune separatistă din Azerbaidjan.

Citeşte şi: Liderul Bisericii Ortodoxe Sârbe a fost răpus de coronavirus

Pashinyan şi-a recunoscut responsabilitatea în această înfrângere, dar a exclus o demisie, subliniind că responsabilii săi militari şi liderii din Karabah i-au cerut să semneze documentul pentru a asigura supravieţuirea republicii autoproclamate, pe cale de a fi invadată de forţele azere.

Plecarea ministrului apărării are loc în ziua în care Azerbaidjanului i-a fost predat primul din cele trei districte pe care separatiştii armeni trebuie să le retrocedeze până la data de 1 decembrie.