DISTRIBUIȚI
© REUTERS/Erik De Castro

Armenia a acuzat luni Turcia că a furnizat sprijin militar direct Azerbaidjanului în confruntarea dintre cele două foste republici sovietice în regiunea disputată Nagorno-Karabah, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul de Externe armean a transmis într-un comunicat că Turcia are o „prezenţă directă pe teren” şi că experţi militari turci „luptă cot la cot” alături de Azerbaidjan, despre care se crede că foloseşte arme turceşti, inclusiv drone şi avioane de război, notează sursa citată.


Citește și: India SARE de 6 milioane de cazuri de coronavirus

Azerbaidjanul a negat acuzaţiile.

Turcia a reacţionat luni, afirmând prin vocea ministrului apărării Hulusi Akar că ”Armenia trebuie să înceteze imediat atacurile, să-şi trimită înapoi mercenarii şi teroriştii pe care i-a adus din exterior şi să se retragă de pe pământurile Azerbaidjanului”.

Citește și: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în anul alegerii sale. Reacția președintelui american vine imediat: ‘Fake news’!

Totodată, Kremlinul a îndemnat Azerbaidjanul şi Armenia să pună capăt oricărei activităţi militare care ar putea inflama şi mai mult tensiunile pe tema Nagorno-Karabah şi a menţionat că aceste confruntări reprezintă un motiv serios de îngrijorare pentru Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Moscova urmăreşte foarte îndeaproape situaţia şi că acest conflict trebuie rezolvat pe cale diplomatică.