DISTRIBUIȚI

Armenia extinde restricţiile legate de starea de urgenţă pentru încă 10 zile, până la 10 aprilie, într-un efort de a reduce răspândirea coronavirusului, a anunţat prim-ministrul Nikol Paşinian, citat de Reuters, scrie agerpres.

Mica fostă republică sovietică de aproximativ 3 milioane de locuitori a anunţat marţi 532 de cazuri de coronavirus, cel mai mare număr în regiunea Caucazului de Sud. Trei persoane au murit şi 31 s-au vindecat.


Citește și : Guvernul Thailandei a emis un avertisment împotriva glumelor de 1 Aprilie despre coronavirus

„Facem acest lucru (extinderea restricţiilor de urgenţă) pentru a ţine situaţia sub control”, a declarat Paşinian în timpul unei sesiuni video pe Facebook.

Armenia a decretat la 16 martie stare de urgenţă petru o lună, iar mai târziu a înăsprit restricţiile pentru a include închiderea majorităţii firmelor şi a restricţiona libera circulaţie. Doar magazinele alimentare, farmaciile şi băncile au voie să rămână deschise.

Vicepremierul Tigran Avinian a declarat că guvernul ar putea înăspri restricţiile în următoarele 10 zile.

„Ar trebui să devenim mai eficienţi şi vom implica alte organisme (de aplicare a legii) pe lângă poliţie, pentru a controla procesul mai eficient”, a spus Avinian într-un briefing.

Citește și : Grecia confirmă primul caz de coronavirus printre refugiaţi

În Azerbaidjanul vecin, bilanţul morţilor de coronavirus a crescut marţi la cinci. Ţara a raportat 297 de cazuri de COVID-19 şi 26 de pacienţi s-au recuperat.

Azerbaidjanul a închis de asemenea marţi metroul în capitala Baku până pe 20 aprilie

O altă ţară din Caucazul de Sud, Georgia, a raportat 110 cazuri de coronavirus marţi, fără decese, şi 21 de pacienţi vindecaţi.