DISTRIBUIȚI
Unimedia

Dacă Marea Britanie va livra arme de artilerie cu rază lungă de acțiune și sisteme anti-navă în Ucraina, acestea ar deveni „ținte legitime” pentru forțele rusești, a declarat ambasadorul rus în Marea Britanie, Andrei Kelin , informează mediafax.

Declarațiile ambasadorului rus au apărut într-un interviu publicat sâmbătă de agenția de presă de stat rusă TASS, citat de CNN.


Citește și :  Parlamentul Turciei reduce pragul electoral pentru partide

„Orice livrare de arme este destabilizatoare, în special cele menționate de Ben Wallace (secretarul britanic al Apărării – n.r.)”, a declarat Kelin.

„Aparent, acestea sunt arme noi, destul de precise. Bineînțeles, vor fi ținte legitime pentru forțele noastre armate dacă trec granița Ucrainei. Am sentimentul că ideea Londrei despre ceea ce se întâmplă în Ucraina din punct de vedere militar este formată pe baza rapoartelor de bravură ale Ministerului ucrainean al Apărării și ale conducerii ucrainene”, a declarat Kelin.

Oficialii ruși se plâng de mult timp de livrările de armament militar spre Ucraina de către SUA și Marea Britanie. Unele dintre aceste arme, în special cele antitanc, au permis trupelor ucrainene să frâneze avansarea rușilor.

Citește și : Armata rusă îşi menţine prezenţa activă în estul şi sudul Ucrainei

Marea Britanie și aliații săi au convenit să trimită mai mult ajutor militar Ucrainei pentru a se apăra de invazia rusă, declara ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, citat de Reuters.