DISTRIBUIȚI
Radio Chișinău

Armata ucraineană anunţă vineri că a recucerit de la armata rusă o localitate în regiunea Doneţk (est), în timp ce Moscova organizează referendumuri de anexare a patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjea, asupra cărora ruşii deţin controlul total sau parţial, relatează AFP , scrie news.ro .

”Armata ucraineană a recucerit Iaţkivka”, anunţă la televiziune un reprezentant al Statului Major ucranean Oleksii Gromov.


Citește și : OMS este îngrijorată cu privire la declinul testărilor Covid

Recucerirea acestei localităţi, situate pe malul de est al râului Oskil, pare să confirme o continuare a contra-ofensivei care i-a permis Kievului să recucerească câteva mii de kilometri pătraţi în regiunea vecină, Harkov.

”Ucrainenii şi-au restaurat controlul şi asupra unor poziţii la sud de Bahmut”, un oraş-cheie în regiunea Doneţk, vizat de săptămâni de zile de atacuri ruse, precizează Oleksii Gromov.

Referendumuri de anexare la Rusia au început vineri în regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjea, controlate în întregime sau parţial de Moscova.

Citește și : Rusia nu mai are unde să depoziteze o recoltă istorică de grâu

Kievul şi Occidentul resping aceste voturi drept ”simulacre”, care marchează o escaladare majoră a Războiuluirus în Ucraina.