DISTRIBUIȚI
Service members of pro-Russian troops are seen atop of a tank during Ukraine-Russia conflict on the outskirts of the besieged southern port city of Mariupol, Ukraine March 20, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Un contraatac al forţelor ucrainene la 103 kilometri nord-vest de Mariupol a dus la recucerirea a două sate de la forţele ruse, potrivit administraţiei militare regionale Zaporizhzhia, relatează CNN, informează mediafax.

„Batalionul de apărare teritorială din Melitopol, împreună cu alte unităţi ale forţelor de apărare din Zaporizhia, au eliberat cu succes satele Poltavka şi Malynivka, la est de Huliaipole, de la ocupanţii ruşi”, a anunțat administraţia pe canalul ei Telegram în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.


Citește și : Casa Albă: Afirmaţiile lui Biden nu sunt un îndemn pentru înlăturarea lui Putin de la putere

Datele senzoriale prin satelit ale Sistemului de informaţii despre incendii de la NASA au oferit dovezi suplimentare şi o confirmare că în cele două sate au avut loc lupte intense.

Datele au arătat că zeci de explozii au avut loc în cele două sate în ultimele 14 ore.

Şi în Est, armata ucraniană a realizat progrese. Un contraatac ucrainean care a început vineri la est de oraşul Harkov a dus la recucerirea mai multor sate, potrivit administratorului regional.

Citește și : Josep Borrell: Încheierea unui acord în dosarul nuclear iranian este o ‘chestiune de zile’