DISTRIBUIȚI

Ministerul turc al Apărării a comunicat sâmbătă că a ‘neutralizat’ 43 de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, scos în afara legii) în cursul unei operaţiuni lansate în nordul Irakului în urmă cu 13 zile, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Armata turcă a declanşat ‘Operaţiunea Gheara’ în regiunea Hakurk din nordul Irakului pe 27 mai, cu lovituri de artilerie şi lovituri aeriene urmate de acţiuni ale unor brigăzi de comando.


Citește și : Comisia Europeană ar putea adopta reglementări pentru giganţii internetului împotriva manipulărilor electorale online

Într-un comunicat emis sâmbătă, ministerul anunţă că ’43 de terorişti PKK au fost neutralizaţi în cadrul Operaţiunii Gheara, care a continuat cu succes timp de 13 zile în regiunea Hakurk din nordul Irakului’.

Ministerul precizează că au fost distruse 53 de mine şi dispozitive explozive artizanale, iar 74 de peşteri şi adăposturi folosite de PKK au fost făcute inutilizabile. De asemenea, armata a confiscat arme şi muniţii ale militanţilor.

Potrivit ministrului apărării, Hulusi Akar, operaţiunea va continua în regiune până la ‘neutralizarea ultimului terorist’.

La rândul său, Ministerul de Interne a anunţat că doi membri PKK au fost ‘neutralizaţi’ în provincia Diyarbakir din sud-estul Turciei.

Un alt membru PKK a fost arestat în Diyarbakir la un punct de control rutier, a informat jandarmeria locală.

Citește și : Michael Gove, candidat la şefia conservatorilor britanici, recunoaşte că a prizat cocaină pe când era un tânăr jurnalist

Insurgenţa PKK în sud-estul majoritar kurd al Turciei a început în 1984, iar în conflict au fost ucişi peste 40.000 de oameni.

PKK a fost declarată organizaţie teroristă de către Ankara, Uniunea Europeană şi Statele Unite.