DISTRIBUIȚI
Reuters

Armata turcă a bombardat poziţii ale unei grupări kurde siriene la est de fluviul Eufrat, în nordul Siriei, pentru a doua oară într-o săptămână, a anunţat miercuri agenţia de presă Anadolu, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Artileria turcă a vizat poziţiile miliţiei kurde siriene Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) din regiunea Ayn al-Arab şi ”au fost neutralizaţi patru terorişti”, potrivit Anadolu. Alţi şase combatanţi kurzi au fost răniţi, a precizat sursa.


Citește și : Rouhani: Iranienii trebuie „să se pregătească pentru o perioadă grea”

Forţele Democratice Siriene (SDF), o grupare-paravan pentru YPG, a confirmat bombardamentul, spunând că în atacurile turceşti din ultimele trei zile a fost ucis un membru al SDF şi altul a fost rănit grav.

Duminică, Turcia a bombardat poziţii în zona Zor Magar de la vest de Ayn al-Arab, potrivit Anadolu.

Ankara consideră YPG în Siria drept o organizaţie teroristă care are legături cu insurgenţii kurzi din Turcia. Washingtonul consideră în schimb YPG drept aliaţi în lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis marţi ”să distrugă” grupările armate kurde de la est de Eufrat, în pofida prezenţei militare americane în regiune.

Citește și : Trump întâmpinat cu proteste la funeraliile victimelor atentatului anti-semit din Pittsburgh