DISTRIBUIȚI
Reuters

Un obiect neidentificat a fost detectat deasupra Zonei Demilitarizate (DMZ) dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, dar s-a dovedit a fi un stol de păsări, a declarat luni un purtător de cuvânt al Statului Major General de la Seul, relatează DPA, potrivit agerpres.

Anterior în cursul zilei de luni, armata sud-coreeană transmisese că „ia măsuri după ce radarul militar a detectat un obiect neidentificat pe cer deasupra Zonei Demilitarizate”.


Citește și: Întâlnirea dintre Kim și Trump a fost ‘istorică’ şi ‘extraordinară’

Ca reacţie, au fost desfăşurate mai multe avioane, a precizat Statul Major General într-un comunicat.

Obiectul fusese reperat la o altitudine de 4.500 de metri, în interiorul zonei cu interdicţie de zbor între cele două Corei, stabilită de-a lungul frontierei ca parte a unui acord convenit anul trecut, a relatat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Vezi și: Avion PRĂBUȘIT în Texas: 10 oameni și-au pierdut viața! – FOTO/VIDEO

Informaţia vine la o zi după ce Donald Trump s-a întâlnit şi a dat mâna cu Kim Jong-un la DMZ, devenind primul preşedinte american care calcă pe teritoriul Coreii de Nord.

Vizita lui Trump a venit pe fondul speranţelor că negocierile blocate privind programele de arme nucleare ale Coreii de Nord şi sancţiunile ar putea fi relansate prin autoproclamata ‘mare prietenie’ dintre cei doi lideri.