DISTRIBUIȚI
www.africom.mil

Armata americană a anunţat duminică într-un comunicat că retrage provizoriu militari staţionaţi în Libia, fără să precizeze numărul lor, din cauza luptelor violente dintre trupele proguvernamentale şi forţele loiale mareşalului Khalifa Haftar, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Din cauza amplificării tulburărilor din Libia, un contingent al forţelor americane de sprijin pentru Comandamentul SUA pentru Africa (Africom) a fost delocalizat temporar din ţară, ca răspuns la situaţia privind securitatea din teren”, a indicat Africom, cu sediul la Stuttgart (Germania), în comunicat, care nu precizează numărul militarilor vizaţi de această retragere.


Citește și : Atac ARMAT în Danemarca – Cel puțin 14 oameni au fost arestați

Africom s-a limitat să reamintească faptul că misiunea americană din Libia oferă ”sprijin militar reprezentanţelor diplomatice, activităţilor antiteroriste, precum şi întăririi parteneriatelor şi securităţii în întreaga regiune”.

Comandamentul american pentru Africa ”va continua să urmărească evoluţia situaţiei din teren şi va examina posibilitatea revenirii prezenţei militare americane la momentul potrivit”, a dat asigurări şeful Africom, generalul Thomas D. Waldhauser, în comunicat, subliniind că ”realitatea din teren este din ce în ce mai complexă şi imprevizibilă”.

Duminică, ofensiva forţelor mareşalului Haftar în direcţia Tripoli era frânată de către trupe ale guvernului de uniune naţională (GNA), recunoscut de către comunitatea internaţională, în timp ce Libia riscă să ajungă din nou în război civil.

Citește și : Atac ARMAT în Chicago – Cel puțin cinci persoane au fost rănite