DISTRIBUIȚI
Space.com

Armata Statelor Unite a testat, miercuri, cu succes o rachetă intercontinentală, în Oceanul Pacific, în cadrul măsurilor pentru a demonstra că Statele Unite au capabilităţi „solide” pentru disuasiunea nucleară, potrivit agerpres.

Racheta, Minuteman III, a fost lansată de echipe ale Comandamentului Global de Atac al Forţelor Aeriene SUA miercuri la ora 1.13 (11.13, ora României), din Baza Vandenberg (California).


Citește și : Socialiştii lui Antonio Costa conduc în sondajele din Portugalia

Racheta a parcurs aproximativ 6.800 de kilometri, atingând ţinta fixată în zona Atolului Kwajalein, situat în Insulele Marshall, în Oceanul Pacific.

„Testul demonstrează că Statele Unite au capabilităţi solide pentru disuasiunea nucleară, flexibile, disponibile şi concepute adecvat pentru a descuraja ameninţările secolului 21 şi pentru asigurarea aliaţilor. Testele de acest tip nu reprezintă reacţii la evenimente mondiale sau la tensiuni regionale”, anunţă Comandamentul Global de Atac al Forţelor Aeriene SUA.

Citește și : Baza de date a unei universităţi celebre a fost SPARTĂ de hackeri

„Programul balistic demonstrează capabilităţile operaţionale ale sistemului de rachete balistice intercontinentale”, a afirmat colonelul Omar Colbert, comandantul Escadronului 576 al Forţelor Aeriene americane.