DISTRIBUIȚI
KION

Armata americană a anunţat, vineri, că a atacat grupuri militante proiraniene din Siria ca ripostă la un atac cu dronă asupra unei baze militare, soldat cu moartea unui civil american şi rănirea a cinci militari americani, informează mediafax.

Surse citate de agenţia The Associated Press afirmă că un angajat civil american a fost ucis, iar cinci membri ai armatei SUA au fost răniţi în urma unui atac cu dronă lansat asupra unei baze militare din nord-estul Siriei.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Statele Unite au trupe în Siria şi Irak în cadrul coaliţiei internaţionale pentru combaterea reţelei teroriste Stat Islamic.

Ca reacţie la atac, armata americană a lansat bombardamente asupra grupurilor militante din Siria afiliate Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, afirmă că drona utilizată în atacul antiamerican este de origine iraniană, fără însă a oferi informaţii despre dovezi.

„Raidurile aeriene au fost efectuate ca ripostă la atacul de astăzi, precum şi după o serie de atacuri recente asupra forţelor coaliţiei din Siria” lansate de grupuri afiliate Gardienilor Revoluţiei, a declarat Austin.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

Surse locale au afirmat că raidurile aeriene efectuate de SUA în provincia Deir el-Zour s-au soldat cu cel puţin patru morţi şi numeroşi răniţi.