DISTRIBUIȚI
vox

Apărarea antiaeriană siriană a doborât rachete ce au vizat baza aeriană Shayrat din provincia Homs luni noaptea târziu, a informat televiziunea de stat siriană, citată de agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Televiziunea menţionată a prezentat imagini ale unei rachete lovite în aer deasupra bazei aeriene, la numai câteva zile după atacul efectuat de SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra unor obiective siriene, ca represalii la un presupus atac chimic la Douma, în apropierea Damascului.


Citeşte şi: Experţii OIAC vor sosi miercuri la Douma

Contactat de Reuters, Pentagonul a arătat că „nu există o activitate militară americană în acea zonă la acest moment”.

„Nu avem detalii suplimentare de furnizat”, a declarat Eric Pahon, un purtător de cuvânt al instituţiei.

Baza aeriană Shayrat a fost vizată anul trecut de atacul american cu rachete de croazieră, efectuat ca răspuns la un atac chimic ce a provocat moartea a cel puţin 70 de oameni, inclusiv copii, în oraşul Khan Sheikhoun deţinut de rebeli.

„Nu sunt la curent cu un astfel de incident”, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, întrebat de AFP despre zvonurile potrivit cărora ar putea fi vorba de un atac israelian.

Citește și : Franţa a iniţiat procedura disciplinară de retragere a Legiunii de Onoare atribuite preşedintelui sirian Bashar al-Assad